Voedingsschema baby 6 maanden

Nu je baby 6 maanden oud is, kun je een begin maken met vast voedsel, zoals brood, groente en fruit. Welke voeding en welke hoeveelheden kan ik een baby van deze leeftijd te eten geven?

Na de leeftijd van 6 maanden wordt vaste voeding langzaam geïntroduceerd. Baby's die borstvoeding krijgen, kunnen na de leeftijd van 6 maanden gewoon hiermee doorgaan. Opvolgmelk is voor baby's die borstvoeding krijgen niet nodig (de moedermelk verandert met de groei van de baby van samenstelling). Baby's die kunstvoeding krijgen, kunnen overstappen op opvolgmelk.

Je kunt hier een baby voedingsschema voor 6 maanden vinden, dat je houvast kan bieden bij het opstellen van je eigen voedingsschema. Het voedingsschema voor 6 maanden is opgedeeld in ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.

Voedingsschema baby 6 maanden * Gratis *

Het volledige voedingschema is gratis beschikbaar. Het schema is via deze website benaderbaar. Je kunt de het lezen en afdrukken met het programma Adobe Acrobat Reader.
Het schema is indicatief - overleg met het consultatiebureau, huisarts of voedingsdeskundige als je baby een (voedsel)allergie heeft, speciaal dieet volgt of bepaalde voedingsstoffen niet mag hebben.

Voedingsschema baby 6 maanden
maaltijd voeding
ontbijtborstvoeding of 200 ml opvolgmelk, eventueel met 2 a 3 schepjes rijstebloem
tussendoorfruit en lauwe thee of water
lunchbord pap van 100 ml opvolgmelk met rijstebloem of stukjes brood (lichtbruin) + borstvoeding of fles van 100 ml opvolgmelk
tussendoorbroodkorst, rijstewafel, soepstengel + water of lauwe thee
avondetengroente/aardappelen, rijst of pasta / vlees, vis, kip of ei + borstvoeding of fles van 100 ml opvolgmelk. Let op: tot 1 jaar geen zout toevoegen.
laatste voedingborstvoeding of 200 ml opvolgmelk, eventueel met 2 a 3 schepjes rijstebloem

Download nu het volledige voedingschema gratis »
Snel te downloaden en makkelijk zelf te printen. Inclusief handig invulschema voor je eigen kindje